28. 4. 2011

simple



Mimochodem, zajděte si na pivo do PUBu jestli jste tam ještě nebyli. Je to oohromná sranda, když víte, kolik vypili lidi u vedlejšího stolu a chcete je trumfnout.

26. 4. 2011

epic story of my living room

část prvá: zeď
first part: the wall







část druhá: jim morrison ztrácí hlavu (bývalý žlutý stolek)
second part: jim morrison loses his head (ex yellow table)




third part: happy end





Hybatelem téhle proměny byla potřeba nějak hezky uchytit na zaď projektor. Takže ta nenápadná bílá polička je vlastně to nejdůležitější. Chtěli jsme barevnou stěnu a nemohli jsme se shodnout na barvě. Pak jsem se jednou doma nudila (byla jsem nemocná) a napadlo mě tohle. Nikdy to nedělejte. Ze sprejů se rozprašují miniaturní částečky barvy, které se rozletí po celém bytě. Úplně všude (i za zavřenými dveřmi na záchod a do koupelny) jsem utírala zelený prach. Asi umřu na rakovinu.
A pak se stalo, že se ke stěně nehodil žlutý stolek ani pohovka barvy café latté. A tak jsem pohovku převlíkla (potah je veledílem mojí mamky) a stolek dostal popartový look, na který jsem pyšná. Tonetku jsem už dřív natřela načerno.
nebudu psát, co jsme kde koupili, všechno je to z Ikey, židli jsme našli u kontejneru

The mover of this room change was a need to fix projector on the wall. So the little bookshelf is the most important piece of all. We wanted colorful wall but we couldn´t agree on one color. This came to my mind once when I was bored (I was sick). Do not ever do the same thing. Microscope color dust is coming from the sprays, and it´s everywhere. I needed to clean it up even in bathroom behind a closed door. I think my lungs are full of it and I´ll die on cancer.
And then there is other thing. The yellow table and café latté colored sofa didn´t suited to this new wall. So I redressed sofa (my mummy made the cover) and the table got pop art look which I am really proud of.
I painted black the Tonet chair earlier.
I don´t need to write where we bought what. Everything is from Ikea except of the chair. We found it in a dustbin.

23. 4. 2011

design toys

jste už dospělí?

have you grown up yet?

alkhete; designer toy; designer toy; designer toy; designer toy; gadgets

21. 4. 2011

parisian red



Chtěla jsem kvalitní, červenou rtěnku, co nevysušuje rty. Místo toho, abych šla do obchodu a nějakou si vyzkoušela, jsem klika na Ebay na první, která byla červená a ono to vyšlo. Je dokonalá.

I wanted quality red lipstick that doesn´t dry your lips. Instead of going to some shop and try on some I just got the first red one on Ebay. And It´s perfect.

18. 4. 2011

earring story

Na začátku byl slavný módní fotograf Irving Penn...
In the beginning was Irving Penn famous fashion photofrapher...



a pak přišlo moje snažení...
and then came my creation...





a vzniklo z toho tohle...
a this has arised...





a trochu za to můžou i ostatní blogy, třeba tahle Petra, pořád něco vyrábí, ale jde jí to mnohem líp než mně
and inspiration for me are other blogs, for example this Petra, she is much more handy than me

17. 4. 2011

sunday afternoon



 shoes Melissa, dress H&M, bag TopShop

Vždycky jsem chtěla mít každou botu jinou, nakonec jsem dostala tyhle vloni na Designbloku.

I allways wanted to have each shoe in different colour. Finalli I´ve got these ones on Designblok 2010.

16. 4. 2011

my first easter stuffing ever

Velikonoční nádivka jindy než na velikonoce má tu výhodu, že je jediná v rodině a nikdo ji nebude srovnávat s tou babiččinou.




uzené maso (klobása), kopřivy, petrželka, housky, vývar (z té klobásy), vejce, trochu mlíka, trochu mouky a koření
(tvar nádivkových muffinů má čistě pragmatický důvod, nemám totiž žádnou formu na nádivku)

Let´s make Easter stuffing at another time than on Easter...so no one could compare it with other better stuffing that your folks do.
recipe: smoked meat, nettles, parsley, buns, bouillon (from that smoked meat), eggs, bit of a milk, bit of flour and spices
(it has muffin shape because I don´t have appropriate stuffing case)

15. 4. 2011

my kitchen





Moje kuchyň je nejlevnější, nejmenší a nejkrásnější! Skříňky, deska, digestoř a úchytky jsou z Ikea, všechno jsme si to sami sestavili a sešroubovali. Dlaždičky jsou přesně takové, jaké jsem chtěla, a navíc byly neuvěřitelně zlevněné, bílé kuchyňské náčiní je Tescoma, dávkovač na mýdlo Marks&Spencer. Tak malá kuchyň musí být strohá, jakékoli zbytečné doplňky by jen zabíraly místo.


My kitchen is cheapest, smallest and finest! Worktop, cabinets, handles and extractor fan are Ikea, tiles are exactly what I wanted and also they were incredibly cheap. Kitchen tools are Tescoma and soap dispenser is Marks&Spencer. We fitted it all together by ourselves. Such that small kitchen must stay austere and simple, any useless accessories would occupy niche.

12. 4. 2011

dreaming


historické paličkované krajky přišili na polštář

do dveří od skříně vsadili zrcadlo





noční stolek byl zachráněn z popelnice

kufr z vojny po dědečkovi

Krásnou ložnici jsem objevila u kamarádky na chatě. Je důkazem toho, že bydlet se dá krásně i bez toho, abysme se obklopovali světoznámými designery. Vždyť většinu věcí stačí jen objevit, opravit, nebo vyrobit. Nejdůležitější je, je dobře nakombinovat. Ložnice si nese ducha starého domu, ve kterém se nachází, já bych takovou brala klidně i v paneláku.

I´ve discovered this lovely bedroom on friend's cottage. It proves that point of beautiful living is an idea of discovering, reapairing and making up insted of having hous full of expensive designer stuff. This bedroom suits perfectly into this old village house but I would like to have in modern house too.