29. 5. 2011

study hard

Geniální vynález. Když si vzpomenu na střední školu, mohl by se tenhle polštář stát povinnou školní výbavou. I teď by se mi docela hodil...
(by Kawamura Ganjavian, Ostrich pillow)

Brilliant invention. When I remember high school, this pillow could be required equipement. And now it would fit too...

behind the fence





To nejsou šaty, ale sukně. Tak.

28. 5. 2011

rear window





Romantický dvůr v Dejvicích, kde se moc dobře pije víno.

It´s so pleasant to drink wine on this old and romantic courtyard.

27. 5. 2011

sliding door

1) je to levné 2) je to jednoduché 3) šetří to místo 4) sami si rozhodnete, kdy chcete mít dvě menší místnosti a kdy jednu velkou 5) krásně to vypadá







1) it´s cheap 2) it´s easy 3) it saves space 4) anytime you can change one big room to two smaller ones and conversely 5) it looks amazing

26. 5. 2011

my own strawberries



Kdo z vás Pražáků kdy vypěstoval něco, co se dalo sníst?

Who of you who live in big cities, have ever grown up something eatable?

24. 5. 2011

tights in line




Punčocháče všeho druhu nosím hodně, měla jsem je všechny naházené v jednom košíku, ale vypadaly jako klubko pářících se hadů a vždycky mi trvalo půl hodiny, než jsem našla ty, co jsem hledala. Teď jsem na ně vyzrála. Vyrobila jsem jim ohrádky a popsala jsem je.

I´ve got lots of tights. I used to have them in one box but they looked like a ball of copulating snakes. It took me half an hour to find the ones I had been looking for. Finally I´ve taken an advantage of them, I´ve made this pens so they couldn´t copulate anymore.

22. 5. 2011

czech asparagus


Samozřejmě. Veškerý český chřest se vyváží a v supermarketu seženete jen slovenský. Pro ten domácí musíte na trh. A zaplatíte za něj klidně 3x tolik. Nemůžu říct o kolik je lepší, protože ten slovenský jsem nikdy neměla.
(recept: bílý chřest oloupeme a uvaříme, kuřecí křídla upečeme (s kořením, které máme nejvíc rádi) a jarní cibulky zkaramelizujeme s trochou třtinového cukru)

All Czech asparagus production goes to export. In supermarkets you can get only the Slovakian, the Czech one is available only on the farmer´s market.
(recipe: peel of white asparagus and boil it, bake the chicken wings with your favorite spices, caramelize the spring onion on cane sugar) 

20. 5. 2011

Ikea

Ikea dnes slaví 20 let v České republice, takže dala na veškerý sortiment 20% slevu. Už předem jsem byla otrávená z nekonečných front a nacpané restaurace. Ale příjemně mě to překvapilo. Lidí bylo tak akorát (pravda, byla jsem tam v 10 dopoledne), ale mnohem důležitější bylo, že všechny prodavačky i prodavači se usmívali a nadmíru ochotně se vším pomáhali. To na mě tak zapůsobilo, že jsem si koupila mnohem víc věcí, než jsem chtěla.


Ikea is celebrating 20 years in Czech Republic, so today was everything 20% off.

18. 5. 2011

bath relax












Na koupelnu se často zapomíná, i když se člověk snaží mít třeba osobitý obývák, má většinou moderní bezduchou koupelnu a přitom stačí jen nějaký drobný nápad. Vždyť koupelna je tak příjemné místo.
(fotky z: ariannabelle, dailydreamdecor, themarionhousebook, emmas designblogg)  

People always forget about bathrooms, they try to have distinctive livingroom, but their bathroom is still just modern without an idea. It can be just something little that will make the bathroom more persoal after all.

17. 5. 2011

black lines



Vyzkoušela jsem si na zápěstí 4 různé značky tekutých linek. Takhle vypadaly po půl dni nošení.
1. Dermacol (cca 150 Kč) 2. Rimmel (cca 150 Kč) 3. Astor (cca 200 Kč) 4. Essence (cca 80 Kč)
Takže jsem si koupila Dermacol.

I tried 4 different brands of liquid lines. This is how they looked after half a day.

16. 5. 2011

whitening

Další krásnou ložnici jsem objevila u našich známých. Dokazuje, že v jednoduchosti je krása. Sází na přírodní barvy- bílou, dřevo, zelenou. Musí se v ní nádherně spát. Díky tomu, že byt je ve starém činžovním domě, má veliká okna, která v podvečer pouští do ložnice slunce. Zas se můžete přesvědčit, že krása neznamená drahý design. Stačí mít jen trochu štěstí a šikovnou ruku.


Starožitná klasicistní židle, za závěsem je šatna

Majitelé jsou mimo jiné milovníci vlaků, tyhle cedulky pocházejí ze starých železničních vagonů

Starožitný stůl doplněný o židli s Ikea

Původní mosazné garnyže



Dóza na šperky a dekorace v jednom


This beautiful bedroom belongs to my friends. It proves that in simplicity is the beauty. Nature colors including white, wooden and green are calming down. It´s certainly great to sleep in. Regarding the big windows, room is very light. It also shows that stylish equipment is not about money. Old things are mixed up with new so it looks all perfect (antique table with Ikea chair). Also the details are important. The tickets with numbers above the bed are from old railway wagons.

15. 5. 2011

complicated shoes for complicated women


Líbí se vám, nebo jsou přeplácané?

Do you like them or are they too fussy?

1. with hidden golden heart by Marc by Marc Jacobs
2. sporty but I still love them by Desquared2
3. elegant by Nicholas Kirkwood
4. green with black bands by Marni
5. I had never thought I would wear pink-white shoes...by Miu Miu
6. royal combination of orange and dark blue bands by Brian Atwood
7. just perfect by Pollini
8. brown by Elizabeth and James
9. yellow rock star by Alexander McQueen
10. with rope by Diane von Furstenberg

11. 5. 2011

Glamour exhibition






Liběna Rochová

Alexander McQueen


Dior (1962)


Alexander McQueen

Ve čtvrtek 12.5. začne v pražském Uměleckoprůmyslovém muzeu výstava, která mapuje ty nejkrásnější šaty pro ,zvláštní příležitost´ za posledních 60 let. Šaty jsou z celého světa, nechybí však ani návrhy slavných pražských salonů a českých návrhářů. Jednoznačně nejúchvatnější  jsou černé hedvábné šaty od Alexandra McQueena s vytkaným obrazem Posledního soudu od Hieronyma Bosche. 

New exhibition starts in Prague UMPRUM, it´s called Glamour and it shows the best full dresses in 60 years. You can find there world’s best known fashion designers and also Czech designers. Absolutely the best is silk black dress by Alexander McQueen with fancywork of Hieronymus Bosch´s painting Last Judgment.