24. 7. 2011

pickled cheese



Obyčejný nakládaný eidam je výborný, hlavně pokud někteří vaši kamarádi nesnesou výrazné chuti zrajících sýrů.
Já naložila sýr do oleje s olivami, vlašskými ořechy, česnekem, cibulí a kořením (bobkový list, pepř, bylinky). Naložený by měl zůstat asi tak 3 týdny.

I pickled edam style cheese in oil with olives, walnuts, garlic, onion and spices (bay leaf, pepper, herbs). It needs to be pickled about 3 weeks.

19. 7. 2011

trouts with spinach


Pstruhy z farmářských trhů jsem upekla s kořením a citronem, česnekový bešamel se mi moc nepovedl, ten radši nedělejte. Špenát je také čerstvý z trhů.

I baked fresh trouts with spices and lemon. White garlic sauce isn´t quite good, so don´t do it.

11. 7. 2011

holiday necessity


Čím menší tím lepší. Ráda mám u sebe vždycky úplně všechno, proto jsem na malých baleních závislá. Ne vždy používám původní obsah. Například mini krém Balea za 20 korun jsem si koupila jen kvůli té krabičce. Místo něj jsem do ní dala svůj normální oblíbený krém. Vůbec všechny ty lahvičky tahám už dost dlouho a neustále je proto doplňuji. O malou zubní pastu jsem si musela říct v obchodě, byl to jen neprodejný vzorek. Ještě mi chybí pidi deodorant a pidi repelent, ten se v létě obvzlášť hodí. Nevíte o něčem?

The smaller is better. I need to have everything with me so I am addicted to small packages. I don´t usually use the original filling instead of it I put in my favorite cosmetics.

10. 7. 2011

it needs a change


Občas se něco zkrátka nepovede, ale vždycky to jde udělat znovu a lépe

Sometimes it just doesn´t work but there is always a chance to make it better

8. 7. 2011

3. 7. 2011

les crêpes



s žampionovou omáčkou a se špenátem

with muschroom sauce and spinach

(The Star Trek Enterprse bottle opener is my boyfriend´s new love) 

cross


Jako každá správná bloggerka, už i já mám dvojitej prstýnek

Finally I do have double ring like every other true blogger

(by Asos)