22. 5. 2011

czech asparagus


Samozřejmě. Veškerý český chřest se vyváží a v supermarketu seženete jen slovenský. Pro ten domácí musíte na trh. A zaplatíte za něj klidně 3x tolik. Nemůžu říct o kolik je lepší, protože ten slovenský jsem nikdy neměla.
(recept: bílý chřest oloupeme a uvaříme, kuřecí křídla upečeme (s kořením, které máme nejvíc rádi) a jarní cibulky zkaramelizujeme s trochou třtinového cukru)

All Czech asparagus production goes to export. In supermarkets you can get only the Slovakian, the Czech one is available only on the farmer´s market.
(recipe: peel of white asparagus and boil it, bake the chicken wings with your favorite spices, caramelize the spring onion on cane sugar) 

2 komentáře:

Giruška řekl(a)...

Zdravím, prvně díky za další inspiraci, vypadá to úžasně, ale jaké koření si použila ty? Nechci, aby to chutnalo "běžně", což by se po mém okořenění stalo.. :-/

tereza řekl(a)...

abych se přiznala, pekla jsem kuře v takovém tom pečícím pytlíku a u toho byla nějaká kořenící směs, sice nevim jaká, ale jsou dobrý všechny.