3. 6. 2012

moje milované aplikace pro Android (ne fakt)

Dřív měli chytrý telefony jen chytrý kluci, ale teď už je maj i normální holky a právě na základě toho jsem se rozhodla vypustit do světa trochu techničtější článek o nejlepších aplikacích pro Android pokud nejste geek (a ani žádného neznáte, abyste se ho zeptaly).

Fakt upřímně si myslim, že Instagram a Facebook nejsou ty nejdůležitější aplikace vašeho života.

Pubtran - Takovej lepší mobilní IDOS. Nejenže vám podle vaší  polohy nabídne nejbližší zastávku, ale pamatuje si, kam nejčastěji jezdíte. Nemusíte tedy pořád dokola psát třeba tak komplikované názvy jako Náměstí Jiřího z Poděbrad. Pubtran funguje nejen v Praze ale i v mnoha dalších českých městech a umí vyhledávat i meziměstské spoje. Na tuhle zelenou ikonku budete klikat fakt často.


SMS Jízdenka - nemusíte znát telefonní číslo, ze kterého byste si normálně sms jízdenku objednávali, ani divný kód, který se do smsky píše. Akorát tahle aplikace je jen pro Prahu, Ústí nad Labem a České Budějovice.




Runkeeper - Pomocí gps vám měří vzdálenost, rychlost, převýšení i kalorie. Kromě běhání si můžete nastavit bruslení, chození po horách nebo třeba lyžování. A pak si doma na počítači můžete prohlížet, jak se zlepšujete (můžete to porovnat s ostatníma kamarádama!). Já jsem si pořídila i pouzdro na mobil, které se připne na ruku. A řikám vám, že si budete připadat hodně cool, až s tim budete chodit běhat.


Evernote - V podstatě obyčejný poznámkový blok. Přesně takový občas každá z nás potřebuje. Můžete zakládat různé sešity a díky online účtu se ke svým poznámkám dostanete z jakéhokoli počítače.

Pocket - Pokud hodně čtete články na internetu, bude se vám hodit. Do prohlížeče na počítači se vám nainstaluje tlačítko, které zmáčknete vždycky, když narazíte na zajímavý článek, na který v tu chvíli nemáte čas. Článek se v textové offline podobě objeví ve vašem mobilu a vy si ho můžete přečíst třeba v autobuse.



Dlužníček - Vymakaná aplikace, která se vám bude hodit při společné dovolené s přáteli, kdy pokaždé platí někdo jiný něco jiného za někoho jiného. Zkrátka něco, co se nikdy nedá rozpočítat, pokud nejste matfyzák. V aplikaci si navolíte jména a pak k nim připisujte kolik kdo platil a zda platil za všechny nebo jen za někoho.


Wunderlist - Praktický to do list, synchronizuje se s počítačem, můžete si navolit kategorii a důležitost úkolů, ale ani sebelepší úkolníček vám od vašich povinností nepomůže.

3 komentáře:

andulia řekl(a)...

Runkeeper je nejlepší, celkem mě to nutí i sportovat..jen doteď nevím, jak chtějí měřit plavání?!

Super článek, Pocket vypadá zajímavě!Díky za tipy!

Malin řekl(a)...

Cha, díky za tipy. :)

Jana řekl(a)...

To je super, hned jdu stahovat :-). Díky!